Tájékoztató az online előselejtezőről

Amennyiben neveztél versenyünkre, és nevezésed befogadásáról levélüzenetben visszaigazolást kaptál, úgy részt vehetsz online versenyünkön.

Az online teszt időpontja: 2022. augusztus 28. (vasárnap) 16:00 – 16:30
(Az online teszt kitöltéséhez folyamatos Internet-kapcsolat szükséges! Ajánlott böngészők: Google Chrome, Sarafi, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera)

Kérjük, olvasd el figyelmesen tájékoztatónkat!

A teszt megnyitása:

A teszt indításához a tesztidőpont előtt be kell jelentkezned a tesztoldalra. Ezt az alábbi gombra kattintva tudod megtenni:

ONLINE TESZT >>>

Ha nem nyílna meg, másold be a címsorba az alábbi sort:

https://online-teszt2022.5tengelyen.hu

Belépéskor a nevezés (regisztráció) során megadott e-mail címedet és jelszavadat használd! Ezzel eljutsz arra a felületre, ahol a tényleges tesztírásra 2022. augusztus 28-án 16:00 órától sor fog kerülni.

Ha elfelejtetted jelszavadat, a https://nevezes.5tengelyen.hu/password.php linkre kattintva tudsz újat kérni. Javasoljuk, közvetlenül e levél elolvasása után próbáld ki, a regisztrációd során megadott e-mail címed és jelszavad használatával eljutsz-e a tesztoldalra! A próbálkozás után MINDEN ESETBEN a KILÉPÉS gombbal lépj ki!

A teszt elindítása:

A tesztet 2022. augusztus 28-án, vasárnap, pontosan 16.00 órakor, belépés után a „A TESZT INDÍTÁSA” gombra kattintva tudod elkezdeni, és kitölteni! Előfordulhat, hogy az órádon már elmúlt 16.00 óra, de a teszt mégsem nyílik meg. Ne aggódj: ha az F5 gombbal folyamatosan frissítesz, a teszt el fog indulni.

Javasoljuk:

• Már most válaszd ki a tesztíráshoz használt technikai eszközt (számítógép, laptop, okostelefon), és a teszt elérésének folyamatát a fent írtak szerint előzetesen próbáld ki!
• Ellenőrizd azonosító e-mail címed és jelszavad érvényességét, működését! Ha elfelejted jelszavad, most még van időd újat kérni.
• 2022. augusztus 28-án célszerű negyed-fél órával korábban bejelentkezned, ismét elolvasnod a tudnivalókat, és eljutnod a tesztoldalig. 16:00 órától már csak a teszt megnyitása és kitöltése kösse le idődet!
•Teszt közben – ha nem muszáj – ne lépj ki, és ha kiléptél, lehetőleg a megkezdett böngészőben folytasd a teszt kitöltését. Ezzel időt is spórolsz!

Tudnivalók a tesztről:

Feladat, időkeret:

• Egy 30 kérdésből álló tesztet kell kitöltened maximum 30 perc alatt.
• Fontos: az online tesztfelület 16.30-kor automatikusan BEZÁR! Ha tehát 16:10-kor kezded a kitöltést, akkor arra összesen csak 20 perced marad.
Minden kérdésre legfeljebb 1 perc áll a rendelkezésedre. 1 perc elteltével a következő kérdés automatikusan megjelenik, akkor is, ha az előző kérdést nem válaszoltad meg.
• 16:30-kor a teszt végleg lezárul, és az addig elért eredményed kerül értékelésre, ha az adatokat (a tesztedet) beküldöd.

Válaszadás:

• Minden kérdésre csak egy helyes válasz adható! A válaszadás a helyesnek ítélt válasz megjelölésével és a „Következő” gombra kattintással történik. Az újabb kérdés automatikusan megjelenik.
• Ha a választ megjelölted, azonnal lépj az újabb kérdésre! Az értékelésnél nem csak az elért pontszám, de – pontegyenlőség esetén – az időeredmény is számít!

• A már megválaszolt vagy válasz nélkül hagyott kérdésre nem tudsz utólag visszalépni és nem tudsz utólag javítani sem! Ezért minden kérdést figyelmesen olvass el válaszadás előtt és ügyelj arra, hogy időben és a legjobb tudásod szerint válaszolj! Az 1 percből hátralévő időt a kérdés melletti időszámláló mutatja neked.

A teszt befejezése:

FONTOS! A tesztet a záró oldal alján, „Az adatok beküldése” gombbal tudod leadni. (Ha nem kattintasz erre a gombra, a tesztedet nem tudjuk kiértékelni!)

Amit még tudni kell:

Amennyiben a teszt technikai okok miatt megszakad, azt újbóli bejelentkezéssel tudod folytatni. A teszt ez esetben attól a kérdéstől folytatódik, amelynél válaszadás nélkül megszakadt, a kérdésből hátralévő idővel.

Előfordulhat, hogy mobilnézetben kicsi a kép, ekkor nagyíts rá!

Az elérhető legmagasabb pontszám 30 pont. Helyezésedet az elért pontszám, és a 30 perces időkeretből felhasznált, tizedmásodpercre számított idő határozza meg. Az értékelés automatikus, abban külső beavatkozás nem lehetséges!

Közvetlenül a teszt leadása után automatikus üzenetben kapsz visszajelzést pontszámodról és tesztidődről. Elért helyezésedről, és – ha a teszted alapján továbbjutottál az elődöntőbe – a további tudnivalókról 5 munkanapon belül értesítünk.

Augusztus 29-én az elődöntőbe bejutott versenyzők nevét a weboldalunkon is közzétesszük.

Javasoljuk, hogy a teszt alatt is tartsd ezt az oldalt nyitva!

A főszervező „forró drótja” augusztus 28-án, a teszt idejére:

+36-30-240-1119, illetve +36-20-953-3093.

Sikeres tesztírást, sikeres versenyzést!