5tengelyen -
biztos kézzel

Árufuvarozó vállalkozásánál dolgozik Magyarország legjobb kamionsofőrje?

Eddig kevés szakmai munkáltató mondhatja el cégéről, hogy közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai szempontból az ország egyik legjobb kamionsofőrjével rendelkezik. Nem csak a szakmai presztízs, hanem az utakon zajló közlekedés biztonsága miatt jelenthet rendkívül fontos értéket egy szakmailag felkészült, kiváló munkavállaló. A verseny ezen célok mellett kívánja kiemelni a fuvarozás értékeit, a mindennapos kihívásokat, valamint lehetőségeket akár pályakezdők számára is így téve csábítóvá ezt a szakmát.

 

Válljon aktív részesévé ennek a küldetésnek! Nevezze be a legjobbnak vélt munkavállalóját a versenyre, vagy csak tegye próbára sofőrjeit, hogy szakmailag megfelelően felkészültek-e az utakra! Vállalkozása csak nyerhet ezzel, hiszen a nevezés díjtalan a verseny támogatói körének köszönhetően.

 

A versennyel kapcsolatos időpontokról, helyszínekről itt tájékozódhat.

 

Bátorítsa kamionsofőrjeit a nevezésre, legyen az Ön cége a munkáltatói díj büszke tulajdonosa!

 

 


 

Kik büszkélkedhetnek eddig az ország legjobb kamionsofőrjeivel?

 

Egyéniben a legjobb - Kormos Csaba Tibor, Magyarország legjobb kamionsofőrje 2018-ban.

 

 

Kormos Csaba Tibor életében először nevezett a vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyre, amelyre tudatosan elméletben és gyakorlatban egyaránt készült. A versenykamion tanulmányozása és a heti gyakorlótesztek kitöltése az első helyet eredményezte számára 2018-ban.

Egyéni vállalkozóként pedig rendkívül büszke lehet cégére és önmagára is, hiszen kijelentheti, hogy munkáltatóként is a legjobb magyar kamionsofőr.

 

Csaba az elért eredményre rendkívül büszke, annyira, hogy a versenyt követően kamionjának hátulján hirdeti a 2019-es versenyt, az eddigi nyerteseket, valamint, hogy 2018-ban ő a legjobb magyar kamionsofőr.

 

 

-------------------------

 

Szeli Miklós 2017 legjobb magyar kamionsofőrjének munkáltatója: MTLB Müller Kft.

 

-------------------------

 

Ahol a 2013-ban és 2016-ban is nyertes kamionsofőr dolgozik: Vere Gestum Kft.

 

Fuchs Andrásnak, a Vere Gestum Kft. ügyvezető igazgatója rendkívül büszke arra, hogy az ország tíz legjobb kamionsofőrje közül egy – Könczöl András – nála dolgozik, aki 2013-ban és 2016-ban is a legjobb kamionsofőr lett!

 

Milyen érzés a kétszeres, Magyarország legkiválóbb kamionsofőrjének munkáltatója lenni? / Elfoglaltsága miatt nem tudott a döntőn részt venni, mi volt az első gondolata, amikor tudomást szerzett a fantasztikus eredményről?

Rendkívül büszkék vagyunk, hogy Könczöl András kollégánk második alkalommal is győzelmet aratott az „5 tengelyen – biztos kézzel!” versenyen, nagy öröm számunkra, hogy ilyen munkatársakkal dolgozhatunk együtt, akik igazi elkötelezettséggel viszonyulnak a hivatásukhoz.”

 

Mit tesznek annak érdekében, hogy sofőrjeik megfelelően képzettek legyenek és biztonságosan vezessenek az utakon?

Nagy hangsúlyt fektetünk a képzésre, rendszeresen technikai, vezetéstechnikai oktatást tartunk, így teszünk mi is azért, hogy még felkészültebbek legyenek a gépjárművezetőink, és András jövőre is győzhessen! Ez a rendezvény jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a szakma visszaszerezhesse az elmúlt években megkopott presztízsét. Még több ilyen példamutató kezdeményezésre lenne szükség, hogy azok a fiatalok is megismerkedhessenek a szakmával, akik más forrásokból nem értesülnének arról, hogy ilyen jó gépjárművezetők vannak, és ilyen magas színvonalú járműveket vezethetnek.

 

 


 

 

Ahol a 2014-ben és 2015-ben is nyertes kamionsofőr dolgozik: Klippel Kft.

 

Klippel József, a Klippel Kft. ügyvezető igazgatója rendkívül büszke arra, hogy az ország tíz legjobb kamionsofőrje közül kettő – Szalai Gábor és Nagy Lajos – nála dolgozik, akik közül egyik ráadásul a legjobb!

 

Milyen szakmai és emberi háttér jellemzi az Ön vállalkozását?

Kiegészülve a Társaságunk tulajdonában lévő Bólyi Gépüzemeltető Kft.-vel, közel 100 munkatársammal széles körű tevékenységet végzünk, mely 80%-ban a meglehetősen szezonális építőipar kiszolgálását jelenti. Mivel az év 12 hónapból áll, ezért nyitottunk a nemzetközi szállítás irányába is. Jellemzően építőanyag kis- és nagykereskedelemmel, betonelem-gyártással, belföldi és nemzetközi szállítással, gépi földmunkákkal és építőipari kivitelezésekkel foglalkozunk, de tevékenységi palettánkon szerepel a teljes körű autószerelés, műszaki vizsgáztatás, ponyvakészítés és fényezés is.

 

Külföldi elfoglaltsága miatt a döntőn nem tudott részt venni, mi volt az első gondolata, amikor tudomást szerzett az elképesztő eredményről?

Nagyon büszke vagyok Gabira és Lajosra, akikkel hosszú évek óta dolgozunk együtt, úgy vélem, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére. A fiúk számos helyen és alkalommal bizonyították már elméleti és gyakorlati tudásukat, illetve tehetségüket az ügyességi és üzemanyag-fogyasztási versenyeken.

 

Támogatja munkatársai versenyeken való indulását?

A nevezések ötlete mindig tőlük származik, és ebben én minden esetben maximálisan támogatom őket, legyen az a nevezési díj, az utazás és a fizetett szabadság biztosítása, de jutalmazom is az eredményeket, amit nyilvánosan is átnyújtok számukra egy munkahelyi ünnepségen, ezzel is emelve a cégen belüli „imázsukat”.

 

Milyen fejlesztési tervei vannak egy olyan cégnek, amely a TOP10 kamionsofőrök 20%-át foglalkoztatja?

Jellemzően belföldön fuvarozunk, de mint említettem, nyitottunk a nemzetközi szállítás irányába, ezért szárazplatós autókat is üzembe állítottunk, de ugyanúgy billencsekkel is járjuk a szomszédos országokat. Szerencsére egyre több a megbízónk, ezáltal a feladatunk is, melynek ellátása érdekében folyamatosan bővítjük autóparkunkat, megcélozva az építőipar kiszolgálásán túli tevékenységi köröket is, amivel tovább erősítjük és stabilizáljuk cégünket. Mindenképpen a TOP-listán akarunk maradni!

 

drivingcamp Hungary, Gartner Intertrans, J.S. Logistics, MOL, Waberer's