5tengelyen -
biztos kézzel

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” verseny a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közös szervezésű, látványos kamionversenye, melynek célja minden évben a legjobb magyar kamionsofőr díjazása.

 

A szervezők 2019-ban már hetedik alkalommal tartják meg versenyünket, melyen a legjobban felkészült, a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással rendelkező és járművét a legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt keresik.

 

A verseny az Ön cége számára is kiváló alkalom az imázs építésére – a munkáltató számára is presztízst, elismerést jelent, ha elmondhatja magáról: „nálam dolgozik 2019 legjobb magyar kamionsofőrje!”

 

Ne hagyja ki ezt az értéknövelő lehetőséget:

 

Biztassa a versenyre legjobb munkavállalóit!

 

MTLB Müller Kft. - Szeli Miklós 2017 legjobb magyar kamionsofőrjének munkáltatója

 


 

Ahol a 2013-ban és 2016-ban is nyertes kamionsofőr dolgozik:

 

Vere Gestum Kft.

 

Fuchs Andrásnak, a Vere Gestum Kft. ügyvezető igazgatója rendkívül büszke arra, hogy az ország tíz legjobb kamionsofőrje közül egy – Könczöl András – nála dolgozik, aki 2013-ban és 2016-ban is a legjobb kamionsofőr lett!

 

Milyen érzés a kétszeres, Magyarország legkiválóbb kamionsofőrjének munkáltatója lenni? / Elfoglaltsága miatt nem tudott a döntőn részt venni, mi volt az első gondolata, amikor tudomást szerzett a fantasztikus eredményről?

Rendkívül büszkék vagyunk, hogy Könczöl András kollégánk második alkalommal is győzelmet aratott az „5 tengelyen – biztos kézzel!” versenyen, nagy öröm számunkra, hogy ilyen munkatársakkal dolgozhatunk együtt, akik igazi elkötelezettséggel viszonyulnak a hivatásukhoz.”

 

Mit tesznek annak érdekében, hogy sofőrjeik megfelelően képzettek legyenek és biztonságosan vezessenek az utakon?

Nagy hangsúlyt fektetünk a képzésre, rendszeresen technikai, vezetéstechnikai oktatást tartunk, így teszünk mi is azért, hogy még felkészültebbek legyenek a gépjárművezetőink, és András jövőre is győzhessen! Ez a rendezvény jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a szakma visszaszerezhesse az elmúlt években megkopott presztízsét. Még több ilyen példamutató kezdeményezésre lenne szükség, hogy azok a fiatalok is megismerkedhessenek a szakmával, akik más forrásokból nem értesülnének arról, hogy ilyen jó gépjárművezetők vannak, és ilyen magas színvonalú járműveket vezethetnek.

 

 


 

 

Ahol a 2014-ben és 2015-ben is nyertes kamionsofőr dolgozik:

 

Klippel Kft.

 

Klippel József, a Klippel Kft. ügyvezető igazgatója rendkívül büszke arra, hogy az ország tíz legjobb kamionsofőrje közül kettő – Szalai Gábor és Nagy Lajos – nála dolgozik, akik közül egyik ráadásul a legjobb!

 

Milyen szakmai és emberi háttér jellemzi az Ön vállalkozását?

Kiegészülve a Társaságunk tulajdonában lévő Bólyi Gépüzemeltető Kft.-vel, közel 100 munkatársammal széles körű tevékenységet végzünk, mely 80%-ban a meglehetősen szezonális építőipar kiszolgálását jelenti. Mivel az év 12 hónapból áll, ezért nyitottunk a nemzetközi szállítás irányába is. Jellemzően építőanyag kis- és nagykereskedelemmel, betonelem-gyártással, belföldi és nemzetközi szállítással, gépi földmunkákkal és építőipari kivitelezésekkel foglalkozunk, de tevékenységi palettánkon szerepel a teljes körű autószerelés, műszaki vizsgáztatás, ponyvakészítés és fényezés is.

 

Külföldi elfoglaltsága miatt a döntőn nem tudott részt venni, mi volt az első gondolata, amikor tudomást szerzett az elképesztő eredményről?

Nagyon büszke vagyok Gabira és Lajosra, akikkel hosszú évek óta dolgozunk együtt, úgy vélem, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére. A fiúk számos helyen és alkalommal bizonyították már elméleti és gyakorlati tudásukat, illetve tehetségüket az ügyességi és üzemanyag-fogyasztási versenyeken.

 

Támogatja munkatársai versenyeken való indulását?

A nevezések ötlete mindig tőlük származik, és ebben én minden esetben maximálisan támogatom őket, legyen az a nevezési díj, az utazás és a fizetett szabadság biztosítása, de jutalmazom is az eredményeket, amit nyilvánosan is átnyújtok számukra egy munkahelyi ünnepségen, ezzel is emelve a cégen belüli „imázsukat”.

 

Milyen fejlesztési tervei vannak egy olyan cégnek, amely a TOP10 kamionsofőrök 20%-át foglalkoztatja?

Jellemzően belföldön fuvarozunk, de mint említettem, nyitottunk a nemzetközi szállítás irányába, ezért szárazplatós autókat is üzembe állítottunk, de ugyanúgy billencsekkel is járjuk a szomszédos országokat. Szerencsére egyre több a megbízónk, ezáltal a feladatunk is, melynek ellátása érdekében folyamatosan bővítjük autóparkunkat, megcélozva az építőipar kiszolgálásán túli tevékenységi köröket is, amivel tovább erősítjük és stabilizáljuk cégünket. Mindenképpen a TOP-listán akarunk maradni!

drivingcamp Hungary, Gartner Intertrans, J.S. Logistics, MOL, Waberer's