5tengelyen -
biztos kézzel

„Az országban mindösszesen négyen vagyunk bajnokok és büszke vagyok rá, hogy közéjük tartozhatok.” - interjúnk Kormos Csaba Tiborral.

 

Az előző év versenyének győztese első alkalommal jelentkezett a versenyre, amire tudatosan készült. Talán ennek, tapasztalatának és nagy fokú lelkesedésének köszönhetően léphetett fel tavaly a dobogó első fokára.

 

Az ember életében történhetnek olyan pillanatok, amik egész további életére hatással lesznek. Csabának ilyen volt az a Hungarokamionos Rába pótkocsis szerelvény, amit iskolájának udvarából, 9 évesen látott suhanni. A hajdúböszörményi kamionsofőr környezetében kisgyerek kora óta meghatározóak a járművek, legyen szó személyautóról vagy mezőgazdasági járműről. Édesapja sofőrként dolgozott, így már apróként kódolva lett Csabában a járművek szeretete.

 

 

Ilyen gyerekkori élmények után nem meglepő, hogy egy olyan szakmát választott, ahol a nagy járműveké a főszerep. Az árufuvarozásban leginkább ez vonzotta és persze az, hogy egy olyan járművet vezethet, amit csak kevesen tudnak.

 

                               

 

Az elsődleges motiváció, amiért a közlekedésbiztonsági versenyre nevezett, az a képességeinek felmérése volt. Már az első pillanattól kezdve tudatosan készült a megmérettetésre a heti gyakorlótesztek kitöltésével. A döntő előtti napokban az előző években vezetett verseny kamion, a Mercedes Actros működését tanulmányozta. A felkészülsére fordított idő pedig meg is térült: 2018-ban „Magyarország legjobb kamionsofőrje” címet viselhette az 1 millió forint fődíj átvétele mellett. Azonban így is hatalmas meglepetés volt számára az elért eredmény.

 

 

Csaba magánvállalkozóként a legbüszkébb munkáltató is egyben, amiért ilyen remek kamionsofőrrel rendelkezik. Egyetlen tanácsot osztott meg velünk a fuvarozó szakmának címezve, hogy a munkáltatók hívják fel a sofőrjeik figyelmét a versenyre; regisztráljanak és töltsék ki az online tesztet, ami csak egy vasárnap délutánt és 30 percet vesz igénybe, „nem kerül semmibe ezzel mindenki csak nyerhet”!

 

 

Június 11-től első heti gyakorlótesztünkkel készülhettek a megmérettetésre itt >>>

 

A versenyre pedig MÁTÓL indul a nevezés, ami egészen augusztus 11-ig tart.

Nevezz, gyakorolj és legyél a legjobb!

 

NEVEZEK