5tengelyen -
biztos kézzel

A most még csak 28 éves Miklós két évvel ezelőtt nevezett be először a közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionversenyre, aminek fődíját egyből megnyerte.

A fiatal kamionsofőr példája azt mutatja, hogy nem a kor számít, hanem a tapasztalat, a rátermettség és egy nagy adag bátorság. Miklós mind a háromból elegendőt gyűjtött be ahhoz, hogy idén is nevezzen a versenyre.

 

 

 

Szinte egész Európát átkamionozta, a Szigetországtól kezdve a skandináv vidéken keresztül a mediterrán területekig és nem maradt vicces történetek nélkül. Egyik négykezes járata alatt pihenőidejüket töltve ugyanis kollégája arra ébredt, hogy Miklós a műszerfalon támaszkodik. Társának érdeklődő kérdésére, hogy még is mit csinál ebben a pozícióban, annyit válaszolt, hogy kiengedte a lányokat. Miklós kollégája azóta felemlegeti azt a pihenőt, hogy netán kimaradt valamiből.

 

 

 

A versenyre bevallása szerint nem készült, inkább bátorságból vértezte fel magát a fiatal kamionsofőr. Nem kifejezetten számított arra, hogy első nevezése sikerrel fog végződni, végig az elődöntőn nyugodtságot érzett, csak a döntőn kezdte felfogni, hogy mi is a tét és, hogy a legjobb szeretne lenni.

 

 

Az esztergályosnak tanult Miklós gyerekként mozdonyvezetőként képzelte el magát, az ehhez vezető úton megállt a kamionozásnál. A kérdés, hogy követni fogja-e álmát? Egy biztos, a hetedik ,,5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyre nevezni fog ismét! És Te?

 

A versenyről bővebben itt tájékozódhattok >>>