5tengelyen -
biztos kézzel

Hetedik alkalommal nevezhetnek Magyarország hivatásos kamionsofőrjei hazánk egyedülálló vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági megmérettetésére, az „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyre. Kiket köszönthettünk eddig a dobogón, mi motiválja őket, hogyan kerültek erre a pályára , milyen érzés volt Magyarország legjobb kamionsofőrjévé válni – ezekre és további kérdéseinkre válaszolt az eddigi négy győztes. Mini-interjúsorozatunkat olvashatjátok a következő négy hétben ráhangolódva az idei versenyre.

 

Megtaláltam a hobbim, amivel pénzt is kereshetek.” - a legelső verseny, majd három év múlva ismét a győzteseként gratulálhattunk neki: Könczöl András.

 

Arról, hogy gyerekkorában mi szeretett volna lenni, nem volt konkrét elképzelése, azonban a most harminckilenc éves kamionsofőr érdeklődését már akkor a gépek keltették fel a leginkább, így nem volt kérdés, hogy mifelé orientálódik. Az évek során a minél nagyobb autók hozták lázba, míg nem egy kamion volánja mögé ült be. Andrást jelenleg is a napi szintű kihívások, a változatosság vonzzák a legjobban ebben a szakmában.

 

  

 

A Nyugat- és Közép-Európát – az északi országok és a Balkán még várattnak magukra - bejáró kamionsofőr az évek során kellő tapasztalatot és tudást szívott magába. Saját bevallása szerint az eddigi versenyekre nem készült specifikusan, hiszen nap mint nap a verseny feladataihoz hasonló manőverek és problémák megoldásával találja magát szemben.

 

 

 

                                    

András 2013-ban léphetett fel a legelső „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny dobogójának legfelső fokára, majd 2016-ban ismételten ott gratulálhatott neki a hazai szakma. Nem meglepő, hogy mindkét esetben rettentően boldog volt a magyar kamionsofőr, aki egyik esetben sem számított a győzelemre.

 

 

András szeretete és lelkesedése szakmája iránt példaértékként állhat kollégái előtt. Úgy gondolja, hogy a versenyre annak érdemes neveznie, aki valóban szereti munkáját, nem elég a versenyszellem: a jókedv is fontos, ami segít kezelni az elődöntők és a döntő sikereit, és/vagy buktatóit.

 

A kétszeres bajnok céljai között nem csak a hetedik 5 tengelyen versenyre történő nevezés, de egy 25,25 (32) méteres szerelvény vezetése is szerepel.

 

Kíváncsian várjuk az idei versenyfutamot, amire június 14-től nevezhetnek a magyar munkáltatóval rendelkező hivatásos kamionsofőrök, hogy próbára tegyék felkészültségüket egyaránt gyakorlatban és elméletben.

 

A versenyről bővebben itt tájékozódhattok >>>