5tengelyen -
biztos kézzel

Közel 500 versenyző közül az október 6-án rendezett döntőben végül az 50 éves Kormos Csaba Tibor bizonyult hazánk legjobbjának és vehette át a „Best Truck Driver Hungary” cím mellett az 1.000.000 Ft-os elismerést. Idén hatodik alkalommal rendezte meg a NiT Hungary az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen az „5 tengelyen – biztos kézzel” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt. Október 6-án a zsámbéki drivingcampen a mezőny tíz legjobbja mérhette össze a tudását a gyakorlópályán.
 
Az eseményt Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, nyitotta meg.
 
A díjakat a helyezetteknek Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának rendőr alezredese, a Balesetmegelőzési Osztály mb. vezetője, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára és Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkár adta át.
 
Az idei évben is komplex feladatot és vezetéstechnikai és vészhelyzet-elhárítási gyakorlatsort hajtottak végre a versenyzők. 
 
A Magyar Autóklub részéről Milovukovics Györgyi főtitkár különdíjat ajánlott fel a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyző részére. A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa részéről pedig Dr. Hatala József különdíjat adott át a legfiatalabb döntőbe jutott versenyző részére. 
 
A verseny célja, hogy növeljék a közlekedés biztonságát, valamint, hogy hozzájáruljanak a szakma presztízsének növeléséhez a munkaerőhiánnyal küzdő piacon.