DAF Driver Challange 2023

A DAF Trucks 2016-ban indította útjára a DAF Driver Challenge-t. A futamon Európa legjobb tehergépkocsi-vezetői képviselhetik országaikat bemutatva szakmai tapasztalatukat, elméleti tudásukat és vezetéstechnikai képességeiket.

Az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny többről szól mostantól: e verseny győztese kvalifikálja magát a nemzetközi döntőbe.

Az európai futam felépítése

A DAF Driver Challenge 2023-as futama a Goodyear luxemburgi tesztpályáján fog zajlani.
A DAF Hungary Kft. gyakorlati tréninggel, a NiT Hungary és a Kamionsuli Kft. elméleti felkészítéssel támogatja a döntőbe bejutott versenyzőt.

A magyar színekben kormány mögé ülő kamionsofőrt a verseny mindhárom napján Váradi Csaba, a DAF Hungary Kft. műszaki oktatója kíséri, a feladatok közben tolmácsol.

A DAF Trucks nemzetközi kamionos versenyének felépítése hasonló, mint az „5 tengelyen – biztos kézzel!”. A tehergépkocsi-vezetőkre olyan feladatok várnak, amelyekkel szakmai hozzáértésüket, alkalmazkodóképességüket, reakcióidejüket, vezetéstechnikájukat, elméleti és a tehergépkocsijuknak, munkaeszközeiknek ismereteit mérik fel.

Őszintén úgy érezzük, hogy a tehergépkocsi-vezetők megérdemlik, hogy a dobogó tetején állhassanak, és ünnepeljük őket a mindennapi kihívások leküzdéséért.” - Harry Wolters, a DAF Trucks N.V. elnöke

 

Felkészültél a nemzetközi dobogóra is? Válj Európa legjobb kamionsofőrjévé is!

 

BELÉPEK AZ OLDALAMRA

 

A legutóbbi DAF Járművezető-versenyről és győzteséről, Peter Jacobs-ról itt olvashatsz bővebben. >>>

A 2019-es futam feladataiba most betekinthetsz: