Aki másodszor hódította el a trófeát

Szalai Gábor

A cikk megjelent a NiT Hungary Úton magazinjának 2015. novemberi számában.

A „Magyarország legjobb kamionsofőrje” díjért harmadszor is ringbe – azaz vezetéstechnikai tanpályára és kamionba – szálló, Lánycsókon élő gépkocsivezető idén újra bebizonyította rátermettségét, ügyességét, amellyel ismét dicsőséget szerzett munkáltatója ,a Klippel Kft. részére. Szalai Gábor győzelmével megvédte tavalyi címét, amire nem sok példa van a hazai kamionos ügyességi versenyek történetében.

„Miután az online selejtezőkön bekerültem az elődöntő sorozatba, még úgy gondoltam, hogy ha idén is bejutok a döntőbe, akkor sokkal lazábban veszem majd az akadályokat, de nem így történt.
Sokkal jobban izgultam, mint tavaly!
Amikor délután, nyolcadik versenyzőként elfordítottam az indítókulcsot, és minden porcikámban éreztem a dübörgő motor által keltett, jól ismert rezonálást, már tökéletesen tudtam koncentrálni.”
– nyilatkozta elsőként a győztes, elvegyülve az ünneplő tömegben.

Óriási kihívás volt harmadjára is megmérettetni magam a legjobbakkal.

„A feladatok és az új pályák sokkal izgalmasabbak voltak, tavaly lényegesen többet kellett rutinozni, most viszont többet lehetett száguldani, több volt a csúszós pálya, és rendkívül életszerű helyzeteket teremtettek a szervezők, akiknek köszönet ezért a fantasztikus élményért. Büszkén viselem ismét egy évig a megtiszteltető címet. Hétfőn az első dolgom lesz, hogy elhelyezem az új hobbirendszámtáblámat a szélvédő mögött, talán még elfér a tavalyi mellett. Főnököm – Klippel József – miatt viszont aggódom, mert lassan nem fér el az irodájában kiállított sok kamionmakett miatt” – mondta mosolyogva az eredményhirdetést követően a győztes.