A dollyt kipróbálni életem nagy vágya volt

Kormos Csaba Tibor

A cikk megjelent a NiT Hungary Úton magazinjának 2018. novemberi számában.

Életemben először indultam a versenyen, és talán mások is csodálkoztak rajta, de nekem aztán igazán nagy meglepetés volt a végeredmény, mivel álmomban sem számítottam az első helyre. Azt ugyan éreztem, hogy az átlagosnál jobban megy a dolog, mégsem gondoltam volna, hogy a végén meg is nyerem.
A lehető legjobb szurkolócsapatom volt: a feleségem, legkisebb lányom, anyósom. És még két jóbarátom, akik Hajdúböszörményből utaztak idáig, hogy láthassák, mire jutok a pályán. Magam is onnan származom, és fontosnak is tartom ezt – egyébként Dömösön élek.

Nagyon furfangos feladatokkal leptek meg minket a szervezők, és már reggel láthattuk, hogy az egész feladatsort hibátlanul megoldani a lehetetlenséggel határos. De minden szempontból nagyon jól felépített volt, próbára tette tudásunkat, rutinunkat, reflexeinket.

A dollyt kipróbálni pedig életem nagy vágya volt, ha ez a jövő, állok elébe, mert fantasztikus.

Egyéni vállalkozóként dolgozom, egy járművem van, és én ülök rajta. Évi 100-110 ezer kilométert vezetek kamionnal. A pótkocsis teherjárművet is beleszámítva 28 éve vezetek hivatásosan, és mindent összevetve 3 millió kilométer körül teljesítettem.

Hogy ismét elindulnék-e a versenyen?
Hát, ez bizony máris elég nagy fejtörést okoz. Vegyük csak Nico Rosberg példáját, aki két évvel ezelőtt lett Forma–1-es világbajnok, majd pár nap múlva bejelentette a visszavonulását. Természetesen nem akarom magam hozzá hasonlítani, de úgy gondolom, másoknak is kell hagyni esélyt. Viszont ha elkap majd a versenyszellem, akkor ismét indulok. És azt is szeretném gyorsan leszögezni, hogy bár ezen a versenyen én bizonyultam a legjobbnak, de sok-sok nagyszerű kamionsofőr kolléga van, akik ugyanúgy megérdemelnék ezt a díjat, csak idén nem tudtak elindulni a megmérettetésen. Remélem, jövőre még több kiváló kamionsofőr vesz részt a versenyen. Ezt a győzelmet szeretett édesapámnak ajánlom, aki immár az örök sztrádákon tekergeti a volánt. A családomnak pedig nagyon köszönöm a támogatását és megértését.