Csak szívvel-lélekkel érdemes kamionozni

Könczöl András

A cikk megjelent a NiT Hungary Úton magazinjának 2019. novemberi számában.

Jól érzi magát a bőrében Könczöl András, hiszen mint mondja, egy versenyen nyerni mindig nagy öröm, pláne egy szakmai versenyen, ráadásul harmadszor. Az Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr cím pedig a hab a tortán. Szeretné megköszönni a munkáltatójának, hogy részt vehetett a versenyen, a fuvarszervezőknek azt, hogy a munkakiosztásnál figyelembe vették a zsámbéki döntő időpontját, így tudott pihenni, és fejben is felkészülhetett a feladatokra, továbbá Varga Ágnesnek a megfelelő háttér biztosítását. Ugyanakkor egy kis üröm is vegyül az örömébe, mert háromszoros győztesként többet nem indulhat ezen a nagyszerű eseményen. Más megmérettetés után kell nézzen, már meg is van, hogy jövőre hova nevez. Úgy látja, a pálya minden évben változik, de nehéz megítélni, hogy a tavalyi vagy az idei volt-e a könnyebb. Más vonalvezetés, más feladatok, más technika.
Számára a legnehezebb feladat az volt, amikor a fitneszlabdát a megcsúsztatott nyerges vontató oldalával kellett belökni két bója közé.

András 12 éve kamionozik, szereti a munkáját, ami egyben a hobbija is. Ez a szakma tele van szépségekkel, mindennapos kihívásokkal, de akadnak nehézségek is természetesen, teszi hozzá. Ha megkérdezik, mivel ajánlaná a fiatalok figyelmébe a szakmát, legelsősorban azt tanácsolná, hogy

csak akkor menjenek gépkocsivezetőnek, ha szívvel-lélekkel tudják és akarják azt csinálni.