Európa legjobb kamionsofőrje – 1. rész

Mi lehet nagyobb motiváció, mint látni és tudni: képesek vagyunk erre is! Szabados Gábor, az előző év „5 tengelyen-biztos kézzel!” Legjobb Magyar Kamionsofőrje bizonyított nemzetközi szinten is. A DAF Driver Challenge 2022-es döntőjén indulhatott elsőként Magyarországról, képviselve a hazai kamionsofőröket is. A DAF Trucks magyar nagyköveteként tért vissza, hiszen Őt köszönthetjük a legjobb kamionsofőrként is nemzetközi szinten!

Először is gratulálunk a nemzetközi DAF Driver Challenge döntőjén elért első helyezésért. Ez egy hatalmas szakmai elismerés, hogy ezt a nemzetközi versenyt Te nyerted meg. Hogy érzed magad?

SzG: Rendkívüli boldogsággal tölt el, aznap délután még hihetetlen volt. Örülök, hogy lehetőségem volt Magyarországot és a hazai kamionsofőröket képviselni külföldön, egyúttal megmutatni egy nyugat-európai szintéren, hogy lehet ránk, magyar kollégákra is alapozni.

Sikerült visszatalálnod a hétköznapokba? Hiszen vasárnap még a luxemburgi pályán versenyeztél, másnap már készültél a napod első fuvarjára.

SzG: Reggel elvittem a kisfiamat az iskolába és rengetegen gratuláltak. Sokan követték a szereplésemet a nemzetközi DAF Driver Challenge döntőjén a közösségi média felületeken. Ez nagyon jó érzés volt. Nagy visszaállás nem történt, hiszen a verseny a szakmai profizmusról szólt. A feladatok pedig a hétköznapjaink munkafolyamatait imitálták.

Amikor megtudtad, hogy Te képviselheted a magyar tehergépjármű-vezetőket Európa legnívósabb szakmai versenyén, az hogyan hatott rád: kétségbeestél a kihívástól vagy kíváncsian, érdeklődve vártad a döntőt?

SzG: Megtisztelve éreztem magam, nagyon vártam. Volt bennem titkon egy egészség vágy, hogy megmutassam a magyar sofőrök tudását nemzetközi szinten is. Próbáltam azzal a lazasággal hozzáállni, ahogyan azt tettem az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny esetében is. Érdekelt, hogy mi fog történni, mik lesznek a csavarok a feladatokban.