Egy nap, ami a biztonságos közlekedésről szól

Szeptember utolsó vasárnapján ismét élőben szurkolhatunk Magyarország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyén! A 40 tonnás guruló óriásokat megszelídítő 10 tehergépjármű vezető megmérettetése a zsámbéki dirvingcamp Hungary-n követhető végig. A döntő megtekintése mellett egésznapos ingyenes interaktív és szórakoztató programok várják a kilátogató családokat a közlekedésbiztonság jegyében!

A főtámogatók, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának küldetésében a gyermekek és a felnőttek oktatása is fontos helyet foglal el. Ennél fogva az ingyenes családi nap a biztonságos közlekedés alapszabályainak megismerése és megtapasztalása jegyében zajlik.

 

Amint kilépsz az utcára, a közlekedés aktív részesévé válsz

Nem lehet elég kiskorban elkezdeni a közlekedés alapszabályainak megismertetését. A kilencedik „5 tengelyen-biztos kézzel” kamionos verseny döntője erről is szól, ami több száz magyar családot vonz évről évre Zsámbékra. A főtámogatók és a főszervezők a versenyfeladatokon túl a családi nap programkínálatán is újítanak.

 

Különleges utazás egy láthatatlan világba

Milyen lenne az életünk, ha elveszítenénk a környezetünkről legtöbb információt közvetítő érzékünket, a látásunkat? A Láthatatlan Kiállítás interaktív programjaival megtapasztalhatóvá válnak a látássérült emberek mindennapjai. Átélhetjük, milyen lehet teljes sötétségben közlekedni és csak a többi érzékszervedre bízni magunkat.

 

A családi napon a vak és gyengénlátó személyek önálló életvitelét segítő eszközöket próbálhatjuk ki, de személyesen is beszélgethetünk velünk a mindennapos kihívásaikról.

 

Mindenkit vár egy kaland!

Az interaktív, touch pad rendszerrel ellátott, látványos mozgóplatformos szimulátorral minden játékos igazi kalandra találhat. Az űrutazástól kezdve a dínótúrán és a hullámvasúton át a versenyautóig választhatjuk ki az online kalandozásaink közlekedési módját.

 

Tudj meg többet az ingyenes családi nap programjairól >>>

 

A kaland már Budapesten elkezdődik

Érkezzetek a családi napra a verseny ingyenes buszjáratával, ami a Budapest Déli pályaudvar és a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályája között közlekedik. A férőhelyek korlátozott száma miatt regisztráció szükséges a járatra! Részletes információk >>>

 

A kilátogató családokra számos ajándékcsomag, valamint étel és ital bón vár a készlet erejéig.

 

Szurkoljunk együtt idén végre élőben!

 

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” rendezvény és a hozzá kapcsolódó Családi Nap a mindenkori (a rendezvény időpontjában érvényes) járványügyi, egészségügyi protokoll betartásával kerül megrendezésre, melyről az adott esemény előtt tájékoztatást fogunk küldeni.

Felelős szervezőként számunkra versenyzőink és látogatóink egészsége és biztonsága a legfontosabb, ennek érdekében az Operatív Törzs, valamint az Országos Tisztifőorvos ajánlásai szerint számos intézkedést fogunk hozni.