Versenyen innen és túl

A verseny eddigi 8 évében öt magyar kamionsofőrrel foghattunk kezet a dobogó első fokán és gratulálhattunk nekik teljesítményük miatt. Volt, aki többször is az első helyen végzett, volt, aki először nevezett be és nyert is. Különböző életkorban járó, különböző tapasztalattal rendelkező tehergépjármű-vezetők, akikben az a közös, ahogyan munkájukhoz közelítenek: körültekintéssel és odafigyeléssel.

Talán nem túlzunk, ha úgy fogalmazunk, hogy ezek hozták meg számukra a sikert is a verseny alatt. A napi rutin, munkavégzés már önmagában hatalmas gyakorlás a háromszoros (2013, 2016, 2019) bajnok, az Örökös Legjobb Kamionsofőr, Könczöl András szerint is. A 2018-as bajnok, Kormos Csaba Tibor felkészülésében kiemelte a heti gyakorlóteszteket is, amiket mindig ki szokott tölteni, hiszen azonnal látja, mit rontott el.

A folyamatos tanulás és az önfejlesztés fontos helyen szerepel a versenyre történő felkészülésben. Bocsárdi Károly, az előző évben az online térben megrendezett verseny Legjobb Elméleti Tudású Magyar Kamionsofőrje kitartó tanulásának köszönhette a dobogó első helyét.

 

5 tengelyen nyertesek

 

A verseny megnyerése elismertséggel is jár

Szalai Gábor kétszeres győztesre (2014, 2015) egyaránt munkahelye és más munkáltató is megbecsüléssel tekintenek a verseny óta.

Ez egy elég nívós esemény és büszkeséggel tölt el, hogy sokan tudják, ki vagyok.

És mégis milyen tanácsot adhatnak az idei évben induló sofőröknek?

A 2017-es futam győztese, Szeli Miklós szerint a koncentráción kívül fontos, hogy a sofőr tisztában legyen a kamion méreteivel is. Tudja, hogy mit és hogyan csinál, ehhez pedig a gyakorlottsága és az elméleti felkészültsége is hozzáad. De a lényeg, hogy higgadtan és összeszedetten üljön be a versenyző a kormány mögé, hiszen

itt csak nyerni lehet! Ha elrontasz valamit max. elborul egy bója, de nem terhel a biztosító.” – Kormos Csaba Tibor

Ha ki szeretnéd magad próbálni egy nem mindennapi kamionos versenyen, várjuk nevezésedet július 16-ig!

 

BELÉPEK

 

Elméleti felkészülésedet pedig minden héten újabb gyakorlóteszttel támogatjuk. A legmagasabb pontszámokat elérő kitöltők között értékes ajándékcsomagot sorsolunk ki hétről-hétre! Töltsd ki, hogy növeld az esélyed a 2 millió forint fődíj megnyerésére!

 

CSALÁDI NAP >>