Simply the Best – egyszerűen a legjobb: az MAN TGX a 2021-es Év Tehergépjárműve!

Az új MAN TGX a 2021-es Év Tehergépkocsija (International Truck of the Year, ITOY). Ez a nemzetközi díj a haszonjárművek körében a legrangosabbnak számít. Egy virtuális ceremónia keretében vette át Andreas Tostmann, az MAN Truck & Bus igazgatótanácsának elnöke a gyártók által hőn áhított díjat Gianenrico Griffini úrtól, a zsűri elnökétől. Az összesen 24 szakújságíróból álló zsűri a 24 legfontosabb európai haszonjárműves szaklapot képviseli. Méltatásukban kiemelték, hogy az új MAN TGX különösképpen előremutató a vezetési kényelem, a munka- és életkörülmények, a biztonság, az üzemanyag-fogyasztás, a hálózatba kapcsolás, az innovatív szolgáltatások, valamint a kezelési és kijelzési koncepció tekintetében.

Jelentős elismerése a Nemzetközi Év Tehergépkocsija díj az MAN-csapatunk kiemelkedő munkájának. Több mint öt éve egyetlen célért dolgozott a csoportunk, hogy kifejlesszük a legjobb tehergépkocsit a járművezetők és az ügyfeleink számára, és azt útnak indítsuk. Ez a hőn áhított elismerés jól jelzi számunkra, hogy elértük célunkat” – fejezte ki örömét Andreas Tostmann, az MAN Truck & Bus igazgatótanácsának elnöke a virtuális díjátadón.

A Nemzetközi Év Tehergépkocsija (International Truck of the Year, ITOY) zsűrijének tagjai 2020 februárja óta alaposan megismerhették az új MAN TGX típust. Az új nemzedék a vezetési kényelem mellett a vezetői munkakörnyezet terén szerzett további pontokat többek között a teljesen digitális műszeregység könnyű leolvashatóságával. Emellett a vezetési és szórakoztató funkciók intuitív kezelhetőségével is hódított, amelyet a tág tartományban állítható multifunkciós kormánykerék és az innovatív, minimális figyelemelterelést okozó forgó-nyomó kapcsoló, az MAN SmartSelect biztosít. Szintén pozitívan értékelték a zsűritagok az új fülke által nyújtott életminőséget. A tesztvezetések során meggyőződtek az új MAN TGX típus Euro 6d minősítésű hajtásláncának különösen takarékos mivoltáról. Ez a fülke kiemelkedően kedvező formatervével, valamint a még inkább előrelátó módon működő MAN EfficientCruise előrelátó hajtásláncvezérlésnek köszönhetően akár 8,2 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményez az elődmodellhez képest. Az új nemzedék által képviselt kiemelkedő biztonság is a zsűri elismerését vívta ki. Az MAN TGX a radaralapú kanyarodási és sávváltási segéddel, a sávba visszavezető asszisztenssel, valamint a torlódási segéddel nemcsak a járművezetőt tehermentesíti, hanem egyúttal a többi közlekedő számára is jelentősen fokozza a biztonságot. Nem utolsósorban a hálózatba kapcsolhatóság terén mutatta meg, hogy milyen mértékig jövőbe mutató az új MAN TGX – a haszonjárművek terén egyedülálló elektronikai architektúrájával és az erre épülő digitális szolgáltatásokkal.

Az új MAN TGX nagy előrelépést jelent a járművezetői komfort, az üzemanyag-hatékonyság, a hálózatba kapcsolás, valamint a kijelzési és kezelési kényelem terén. Teljesen egyértelmű, hogy miért lett az új MAN TGX a 2021-es Év Tehergépkocsija. Ez egy abszolút jövőorientált tehergépkocsi, amely teljesíti a ma és a holnap szállítási igényeit” – foglalta össze a zsűritagok véleményét az őket képviselő Gianenrico Griffini elnök a díjátadón. A Nemzetközi Év Tehergépkocsija díj szabályainak megfelelően az évente kiosztott elismerést annak az elmúlt 12 hónapban megjelent újdonságnak ítélik oda, amely a legnagyobb mértékben hozzájárul a közúti áruszállítás fenntartható fejlődéséhez. Az értékelés során figyelembe veszik a műszaki újításokat és továbbfejlesztéseket. Ám nézik a jármű teljes üzemeltetési költségeit csökkentő, a biztonságot fokozó és a környezeti terhelést mérséklő innovációkat is.

Simplifying Business – középpontban a fuvarozó és a járművezető

Az MAN Truck & Bus az új tehergépkocsi-generációját első ízben 2020 februárjában mutatta meg a nagyközönségnek, nyár eleje óta pedig már a hűtőmaszkjukon oroszlánt hordozó vadonatúj teherautók Európa-szerte járják az utakat. Már a legelső fejlesztési koncepcióktól kezdve az MAN folyamatosan kikérdezett 300 fuvarozó vállalkozót és 700 járművezetőt az új teherautóval szembeni elvárásaikról, és visszajelzéseiket beépítették az MAN új generációjába. Ennek eredményeképpen az új járművek még következetesebben igazodnak a vállalkozók igényeihez a bevethetőség és költséghatékonyság terén. Ezenkívül a járművezető számára egyedülálló kényelmet biztosítanak a munkahelyén, átfogó biztonságot nyújtanak, valamint igazi feltöltődést garantálnak a pihenőidőben.

Egyre nagyobb a szállítási mennyiség miközben egyre szigorodnak a szén-dioxid-kibocsátási előírások, egyre erősebb a sofőrhiány, valamint a logisztikai folyamatok digitalizálása egyre nagyobb ütemben halad. Ezért már a kezdetektől az a cél vezérelte a fejlesztést, hogy a járművezetőt és az üzemeltetőt a napi munkájukban a lehető leginkább tehermentesíthessék az említett, egyre összetettebb kihívások ellenére. Ezt az MAN új tehergépkocsi-generációja egyrészt a kiemelkedő minőségű termékeivel éri el, amelyek a járművezetőre fókuszálnak, gazdaságosak, biztonságosak és műszaki tartalmuk jövőképes. Azonban már az első kapcsolatfelvételtől az ügyfélkezelés terén is mércét állít az MAN, többek között az új, következetesen a jármű felhasználási céljához igazodó terméklogikával, valamint a hosszú évek szakmai tapasztalatával, amelyet a legkülönbözőbb felhasználási módokkal és felépítményekkel szerzett. Az MAN erős szervizhálózatával és az optimális rendelkezésre állást szolgáló innovatív digitális szervizszolgáltatásaival az MAN új tehergépkocsi-generációja egy oroszlán erejét kínáló teljes körű csomaggá áll össze. Valóban hű az MAN szlogenjéhez – Simplifying Business, vagyis ügyfeleink üzletmenetének egyszerűsítése.

 

Forrás: MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.