Az 5 leggyorsabb utazós étel

Finom, gyors és egészséges is – három kitétel, amiknek egyszerre érvényesülése nem is olyan nehéz, mint gondolnánk. Bemutatjuk a csapatunk által megszavazott 5 legjobb utazós ételt, amiknek elkészítéséhez nem kell az egész konyhát bepakolni a kamionba.

Az alapfelszereltségbe kerüljön be egy gázfőző, kisebb lábas, fakanál, vágódeszka, kés, só és bors. A konyaruha se maradjon otthon! Ha megvannak ezek az eszközök, indulhat a főzés!

 

 

  1. Tojás minden mértékben

Rántva, sütve, főzve – legyél a főzéssel éppen ismerkedő vagy már kamionos Michelin-csillagos szakács, a tojással nem lőhetsz mellé. A legalapabb, de rendkívül tápláló reggeli, ebéd és vacsora készíthető el belőle. A klasszikus kolbászos tojásrántotta elbírja a vörös hagymát és sajtot is. A tükörtojásra tehetünk sonkát és sajtot szintén, de akár variálhatjuk is. A főtt tojásban is az egyszerűség a legjobb, hiszen max. 15 perc alatt elkészül. Csak az időre érdemes odafigyelni aszerint, hogy mennyire szeretnétek lágyra hagyni a sárgáját. Mindhárom fogás elbírja bőven a zöldségeket!

 

  1. Lecsó – ahány nemzet, annyi féle

A lecsónak csak a képzelet szabhat határt, hiszen annyiféle zöldséggel készíthető el, amennyivel szeretnénk. Tojással, rizzsel vagy sűrített paradicsommal is, alá hagymát és kolbászt is vághatunk. Ha újfajta ízekre vágyunk és kísérletezni szeretnénk, a klasszikus zöldségek (paprika és paradicsom) mellé bevehetjük a cukkinit és a padlizsánt is. A petrezselyem és a fetasajt pedig még izgalmasabbá teheti ezt az egyszerű ételt. A klasszikus lecsót akár tejföllel is ötvözhetjük, ha szeretjük a töltött paprika ízvilágát.

 

  1. Majdnem rakott krumpli

Újragondoltuk a rakott krumplit, ami kevésbé követi a szigorú elrendezési formát. A kockára vágott krumplit puhára főzzük vízben és leszűrve egy tányérba helyezzük át. A lábasban kolbászon hagymát párolunk majd ebben átforgatjuk a főtt krumplit, ízlés szerint fűszerezzük. Tejföllel összedolgozzuk és a tetejére sajtot reszelünk. Ezt az alapreceptet továbbfejlesztve a tejfölt sűrített paradicsomra válthatjuk és a krumpli mellé pedig padlizsánt is piríthatunk. Természetesen ennek a tetejére is tehetünk egy kanálnyi tejfölt és vághatunk rá petrezselymet is.

 

 

  1. Tejszínes gombás tészta

A tészta édesen és sósan is egy rettentően egyszerű és gyors étel. Kedvencünk a tejszínes (erdei) gombás változat. Az apróra vágott gombát hagymán pároljuk meg, adhatunk hozzá 0,5-1 dl fehérbort is, hogy pikánsabb legyen. Ezt az alapot felöntjük főzőtejszínnel és forrásig / besűrűsödésig keverjük. A megfőtt tésztát beleforgatjuk és már ehetjük is!

 

  1. Bulgur mindennel is

A bulgur törtbúza, ami főleg a közel-keleti konyhában rizsként funkcionál, de itthon is közkedvelt köret. Elkészítése a rizshez hasonlóan működik: forrásban lévő vízhez adunk fél pohárnyit (fél pohár / adag) és 10-13 perc alatt puhára főzzük. A legegyszerűbb egytálétel a bulgursaláta, amibe különféle párolt zöldségek és kockára vágott csirkemell kerülnek.

 

A sort még folytathatnánk a végtelenségig, hiszen ez csak a kreativitáson múlik, hogy az alaprecepteket hogyan dolgozzuk át, milyen alapanyagokat veszünk még be. A lényeg, hogy gyorsan és egyszerűen finomat, de lehetőleg egészségeset főzünk kevés eszköz igénybevételével is.

Jó étvágyat kívánunk!