Közösségformálás másképp

A magyar kamionsofőrök vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenye idén az online térben zajlik, ami az „5 tengelyen-biztos kézzel!” közösségének és szurkolóinak is eltérő élménnyel szolgál a nyolcadik alkalommal.

A versenyre nevezett tehergépjármű-vezetők szempontjából egyszerűbbé válik a részvétel, hiszen akár otthonról, akár pihenőidejüket töltve válaszolhatják meg a 40 GKI-ismeretekre alapozó kérdéseket az online térben. Hiányérzetet a szurkolótábor meglétének és hangulatának nélkülözése adhat, hiszen a versenyzők családtagjaik, kollégáik és barátaik támogatói kíséretében gurulhattak a start vonalhoz. Idén ez az élmény is a fizikai térből az online térbe helyeződik át, ami egy teljesen új hangulatot kölcsönöz a versenynek. Ezért sem nevezhető mindennapinak a 2020-as    „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny.

 

Online verseny, online szurkolás

A döntőhöz társuló családi nap négy éven keresztül adott a versenyzők hozzátartozói számára kikapcsolódási, tanulási és szurkolói élményt. A megmérettetés főszervezői, a 30 éves NiT Hungary és ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság bíznak abban, hogy a kamionsofőröket idén is elég támogatással, szurkolással bíztatják otthonról és munkahelyükről is. Ez pedig egy új, nem megszokott hangulatot adhat az online versenynek, ami szintén közösségformáló hatással bírhat.

Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára szerint nem kell lemondani a döntő és a szurkolás élményéről:

Arra biztatunk mindenkit, hogy családjával együtt szánja ezt az egy órát a verseny izgalmainak, készítsenek házi videókat a tesztkitöltésről, osszák meg velünk, ki hogyan élte meg az eseményt, hogyan drukkolt párja, gyermekei, barátai társaságában a számítógép mögött.

A versenyzők eddig évről-évre találkozhattak egymással és velünk, a szakmai csapattal a megmérettetés elődöntőjén és döntőjén, ahol valódi közösséggé szerveződtünk. Szeretnénk fenntartani ennek a hangulatát és együtt ünnepelni a legsikeresebb tehergépjármű-vezetőket az online térben.

Rögzítsétek szurkolásotokat szeptember 27-én 16 órától és küldjétek el nevetekkel, valamint postázási címetekkel az info@5tengelyen.hu e-mail címre szeptember 30-ig! A videó hossza maximum 3 perc, legalább HD felbontású és fekvő. Az első tíz szurkolói videót beküldő egy fantasztikus „5 tengelyen-biztos kézzel!” ajándékcsomagot kap házhoz!