Nem csak verseny, hanem kiváló lehetőség a gyakorlásra is

Így foglalható össze a nyolcadik „5 tengelyen-biztos kézzel!” online verseny 2020-as üzenete. A magyar kamionsofőrökre ugyanis idén 40 izzasztó GKI-kérdés vár a félmillió forint fődíj mellett.

 

A koronavírus-járványhelyzet átírta az idei év versenyének feltételeit, amihez alkalmazkodva a főszervezők, a 30 éves NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság újragondolták a megmérettetés menetét. A magyar kamionsofőrök ennek megfelelően idén az online térben mérkőznek meg egymással. Vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági tudásukat elméleti szinten mérik össze negyven GKI-kérdés megválaszolásával, amire összesen 40 perc áll rendelkezésükre. A legtöbb helyes választ megadó versenyző válhat Magyarország legjobb elméleti tudású kamionsofőrjévé és nyerheti meg a nettó 500.000 Ft fődíjat.

 

A NiT Hungary ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor szerint az idei online verseny kiváló lehetőség is egyben a hazai tehergépjármű vezetőknek a gyakorlásra, ha GKI-vizsga előtt állnak.

 

A versenyre jelentkezőknél alapfeltétel a GKI alapképesítés megléte, de az 5 évente kötelező továbbképzéshez és vizsgához bizony jól jön minden gyakorlási lehetőség. Úgy gondoljuk, ez a hivatás sem nélkülözheti a megszerzett tudás szinten tartását és fejlesztését.

 

Ennek megfelelően az idei verseny nem csak elméleti megmérettetés, de megfelelő alkalom azoknak a kamionsofőröknek a gyakorlásra és tudásuk felmérésére, akik GKI-kártyájuk meghosszabbítása előtt állnak és a vizsgára készülnek.

 

A vizsgán újonnan átesett sofőröknek is vissza nem térő lehetőség, hogy friss tudásukkal helyt állva az online versenyen Magyarország legjobb elméleti tudású kamionsofőrjévé váljanak és megnyerjék a félmillió forint fődíjat.

 

Szeptember 6-ig van lehetőségetek nevezni a 2020-as, nem megszokott versenyre!